Over mij

station majorie meinema

WIE BEN IK?

Mijn naam is Majorie Meinema. Hoewel ik ben geboren te Bogotá Colombia en als kind met mijn ouders de halve wereld heb afgereisd, voel ik mij een echte Hilversumse. In Hilversum zijn ook mijn kinderen geboren, twee prachtige meiden die een bron van inspiratie zijn voor mijn werk als fotografe.

Mijn drijfveer is foto’s maken waarin mensen zichzelf herkennen. Met Station to Station wil ik zoveel mogelijk mensen het meest waardevolle aandenken geven aan de meest bijzondere momenten in hun bestaan.

KNEEPJES VAN HET VAK

Het fotograferen zat er al jong in maar werd pas echt serieus toen ik na de middelbare school bij Fotogram in Amsterdam aan een 3-jarige opleiding begon. Mijn eerste vlieguren maakte ik bij Portrait Place, de fotostudio van het voormalige V&D, waar ik kinderen en dieren portretteerde. In 2000 ging ik aan de slag bij Ton Kastermans Fotografie in Hilversum. Daar leerde ik op alle fronten de kneepjes van het vak. Ik werd erop uitgestuurd voor persfoto’s en bedrijfsfotografie, kinderportretten en onder de naam Wedding Station voor trouwreportages. Een logische volgende carrièrestap was voor mezelf beginnen. Station tot Station was geboren.

Eerst was er Wedding Station. Vele bruiden en gommen kwamen langs om hun mooiste dag te laten vereeuwigen. Het was steeds een groot avontuur.

Maar zijn er in het leven niet nog meer stations om bij stil te staan? Valt er nog meer fotoplezier te beleven? Ja zeker wel! Op volgorde van tijd is er de liefde, het huwelijk, de zwangerschap, de geboorte en de opgroeiende kinderen.
Hoe gaaf zou het zijn om al die levensfasen op eenzelfde unieke manier in beeld te brengen?

Sinds 2016 ben ik ook actief als schoolfotograaf, waar ik de kans krijg om kinderen van basisscholen op een zo origineel mogelijke manier vast te leggen.

Waar sta jij even stil? Bij Love Station, Wedding Station, Mini Me Station, Kids Station of Family Station? Ik ben er bij als jullie fotograaf om de mooiste momenten in beeld te brengen voor nu en voor later.