Station to Station, photography by Majorie » Photography by Majorie

Majorie Meinema

Feitjes
Mijn naam is Majorie Meinema. Hoewel ik ben geboren te Bogotá Colombia en als kind met mijn ouders de halve wereld heb afgereisd, voel ik mij een echte Hilversumse. In Hilversum zijn ook mijn kinderen geboren, twee prachtige meiden die een bron van inspiratie zijn voor mijn werk als fotografe.

Carrière
Het fotograferen zat er al jong in maar werd pas echt serieus toen ik na de middelbare school bij Fotogram in Amsterdam aan een 3-jarige opleiding begon. Mijn eerste vlieguren maakte ik bij Portrait Place, de fotostudio van het voormalige V&D, waar ik kinderen en dieren portretteerde. In 2000 ging ik aan de slag bij Ton Kastermans Fotografie in Hilversum. Daar leerde ik op alle fronten de kneepjes van het vak. Ik werd erop uitgestuurd voor persfoto’s en bedrijfsfotografie, kinderportretten en onder de naam Wedding Station voor trouwreportages. Een logische volgende carrièrestap was voor mezelf te beginnen. Station tot Station was geboren.

Drijfveer en ambitie
Mijn drijfveer is foto’s maken waarin mensen zichzelf herkennen. Met Station to Station wil ik zoveel mogelijk mensen het meest waardevolle aandenken geven aan de meest bijzondere momenten in hun bestaan.